Добровольцям, які вступили в територіальну самооборону прикордонних регіонів, видали автомати / фото УНІАН

В РФ бійцям тероборони Бєлгородської області і загонам добровільної народної дружини Курської області видали зброю. У Кремлі заявили, що "все здійснюється строго відповідно до законодавства".

Як повідомляє ТАСС, добровольцям, які вступили в територіальну самооборону прикордонного регіону, видали автомати, протидронові рушниці і автомобілі УАЗ. Тероборона Бєлгородської області налічує близько трьох тисяч осіб. 

Загонам добровільної народної дружини Курської області теж видадуть зброю.

"Протягом декількох місяців ми опрацьовували питання забезпечення створених загонів добровільної народної дружини бойовою зброєю. Сьогодні я можу сказати, що механізм знайдений. Перша партія [зброї] вже надійшла на базу. Найближчим часом збільшимо кількість зброї до 300 одиниць", - заявив губернатор Курської області Роман Старовойт. 

Видачу зброї бійцям тероборони прокоментував Дмитро Пєсков. За його словами, "все здійснюється строго відповідно до законодавства" і "у зв'язку з обстановкою, яка є на землі в цьому прикордонному регіоні".

Ситуація в РФ - подробиці

Наприкінці 2022 року російська влада створила в межуючій з Україною Бєлгородській області загони ТРО. У них було запропоновано вступати людям, які не можуть бути призвані в армію, але мають бойовий досвід і бажання "в разі необхідності встати на захист свого рідного дому і своєї сім'ї".

В Орловській області Російської Федерації, яку від України відокремлюють Брянська і Курська області, заговорили про створення загонів територіальної оборони

Вас також можуть зацікавити новини: