Крок до розвалу Росії: роздача зброї "теробороні" погубить Путіна - журналістка / ілюстрація REUTERS

У Бєлгородській і Курській областях РФ почали масово роздавати зброю. Цей крок стане згубним для російського диктатора Володимира Путіна, вважає журналістка Юлія Латиніна. 

"Коли Путін озброює територіальну оборону в Бєлгороді, це наводить на дуже великі думки. Мені здається, це абсолютно самогубний крок для режиму. А він не думає, що далі будуть озброєні маси інших утворень в інших регіонах, скажімо? В тому числі, в регіонах, які можуть бути набагато більш схильні до падіння... Він мабуть боїться оголосити загальну мобілізацію, але при цьому не боїться роздавати зброю кому попало, хто захоче. І це означає, що він готовий на перетворення Бєлгорода умовно кажучи на наступний Донбас, де все буде віджиматися, аби зберегти свою владу. А ось чи вийде у нього в таких умовах зберегти свою владу або навпаки... Це абсолютно реальний крок у бік розвалу Росії", – зазначає Латиніна.

Журналістка наголошує, що, озброївши тероборону, російський диктатор ймовірно, намагається уникнути необхідності відправляти на кордон ПВК "Вагнера" або війська лідера Чечні Рамзана Кадирова в спробах відбити атаки російських добровольців, які воюють на боці України (зокрема, Легіону "Свобода Росії" і "Російського добровольчого корпусу").

"Путін завжди допускав порушення монополії на насильство тільки у виняткових випадках. Ми бачимо, чим це обернулася з "Вагнером". І тут він її знову порушує. Зрозуміло, що у нього, судячи з усього, дуже великі проблеми з резервами. Якщо подивитися з військової точки зору: навіщо озброювати Бєлгородську і Курську область тероборону, яка б вона там не була? Тільки тому, що там ходив Легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус", і, відповідно, треба щось з ними робити. Ми пам'ятаємо, що посилалися строковики, і це було дуже невдале рішення, тому що строковики – останній резерв, який Путін буде використовувати, якщо буде прорив фронту в Україні. Далі "Вагнер" намагався туди піти, щоб цим керувати в якості "графа бєлгородського", це було припинено. Після цього Кадирову пробували віддати цю на відкуп. ... Не сподобалося це місцевим. Використання цієї самої територіальної оборони має вигляд спроби розв'язати проблему малими силами, не задіюючи резерви, не вдаючись до таких загрозливих речей як "Вагнер" або "Кадиров", – вважає вона.

Тероборона в Росії - це треба знати 

В кінці минулого року російська влада створила Бєлгородській області, що межує з Україною, загони ТРО, запропонувавши вступати туди тим, хто має бойовий досвід, але не може бути призваний в армію. 

Аналогічні формування почали з'являтися і в інших прикордонних областях. Незабаром в Орловській області Російської Федерації, яку від України відокремлюють Брянська і Курська області, також заговорили про створення загонів територіальної оборони

Цього тижня бійцям тероборони Бєлгородської області та загонам добровільної народної дружини Курської області видали зброю. 

Вас також можуть зацікавити новини: