ЗСУ стримують штурми ворога / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак заявив, що окупаційна армія буде намагатися прорвати фронт до березня 2024 року.

"Думаю, до березня місяця росіяни будуть тримати ініціативу на фронті та намагатимуться його прорвати. Наступ на Харків це плітки, а от у Харківській області дійсно є російське угруповання і танкова армія. Теоретично, окупанти зберігають боєздатність і можуть спробувати прорвати Куп'янськ - Лиман. Але українське військове командування будує декілька ліній укріплень", - розповів він в ефірі "Еспресо".

На думку експерта, великі перспективи для України є в Херсонській області, однак тут все залежить від багатьох факторів.

Відео дня

"Поки що наша перевага є саме в повітрі, завдяки безпілотникам. Після втрати 5 портів буквально за 48 годин в минулому році, російська авіація там зараз присутня дуже мінімально", - пояснив Ступак.

Наразі Збройні сили України можуть тримати росіян на відстані, відбивати ворожі атаки, "м'ясні" штурми. Поки що сил для просування у наших військ немає.

"Ми можемо стримувати росіян, але не наступати. Повсюди ми змушені економити боєприпаси. Артилерія працює мінімально, наскільки це можливо", - додав він.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв у ранковому зведенні Генштабу, на фронті між ЗСУ та окупаційними військами відбулося 35 бойових зіткнень. Загарбники здійснювали штурми на семи напрямках фронту

Україна отримала нову машину протиповітряної оборони, встановивши на старий БТР М-113, автоматичні гармати радянського зразка ЗУ-23-2.

Вас також можуть зацікавити новини: