Британія пообіцяла Україні гаубиці AS-90 / скріншот

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів про переваги самохідних артилерійських установок (САУ) AS-90, які Великобританія пообіцяла передати Україні найближчими тижнями разом з танками Challenger 2.

"Ця САУ нам частково вже знайома. Знайома по польській САУ Krab, яка використовує вежу AS90/52. Тобто, частково з AS-90 наші військові вже знайомі. Відповідно і характеристики AS-90 близькі до ТТХ польської САУ", - відзначив експерт.

Він додав, що дальність ураження цілей САУ AS-90 становить 30-40 кілометрів залежно від боєприпасу:

Відео дня

"Використання номенклатури снарядів НАТО згідно з "Меморандумом про взаєморозуміння з балістики". Скорострільність: чергами - 3 постріли за 10 секунд; інтенсивний вогонь - 6 пос./хв.; практична - 2 пос./хв. протягом години".

"Також до плюсів можна віднести кількість партії - 30 САУ. Вельми непогано і закриває цілий ряд потреб у зоні БД. Але питання щодо логістики дещо псують загальне враження. Хоча за умови продуманої і злагодженої логістики, критичних проблем не повинно виникнути", - додав Коваленко.

САУ AS-90 - Британія передасть Україні потужні гаубиці

Раніше повідомлялося, що в найближчі кілька тижнів Великобританія передасть Україні танки Challenger 2 і самохідні артилерійські установки AS-90.

Зазначалося, що в Україну відправлять ескадрон з 14 танків Challenger 2 і 30 самохідних артилерійських установок AS90. Навчання українських військових роботі з цими танками і САУ має розпочатися найближчими днями.