Окупанти атакують майже по всьому фронту, але українські захисники міцно тримають оборону / t.me/ab3army

Окупанти продовжують атакувати майже на всіх напрямках фронту, протягом минулої доби відбулося близько 80 бойових зіткнень, йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Так, зазначається, що у зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак ворога біля Синьківки та Іванівки Харківської області, а на Лиманському напрямку - відбили всі атаки ворога неподалік Надії та Макіївки Луганської області.

"На Бахмутському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. В той же час, Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах", - йдеться у зведенні Генштабу.

Відео дня

На Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але ЗСУ тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. У Генштабі зазначили, що безуспішними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Сєверного, Невельського Донецької області, де силами оборони відбито понад 10 атак противника.

На Мар’їнському напрямку теж гаряче - тут українські воїни відбили понад 20 атак. Ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках українські захисники відбили всі атаки окупантів в районах Новомихайлівки, Пречистівки, Старомайорського, південніше Золотої Ниви Донецької області та південно-східніше Малої Токмачки Запорізької області.

"Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, мали частковий успіх західніше Вербового, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у зведенні.

Крім того, у зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Ситуація на фронті

Як повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, за останні п'ять діб ворог втратив у Донецькій області близько 2400 осіб убитими і пораненими. За цей час українські воїни знищили 150 одиниць бронетехніки.

За його словами, внаслідок цього росіяни змінили тактику штурмів Авдіївки Донецької області, знизивши кількість атак, але при цьому окупанти почали скидати там десятки авіабомб.

Вас також можуть зацікавити новини: