Також на фронті змінився час штурмів РФ / фото Окремий батальйон Вовки Да Вінчі

Російські окупанти тричі за місяць змінювали тактику, щоб прорвати оборону Білогорівки у Луганській області. На цьому напрямку загарбники посилили штурми, проте спроби поки безуспішні, селище перебуває під контролем ЗСУ. Про це розповів військовослужбовець 91-ї бригади ДШВ Олександр в ефірі "Суспільне. Студія".

Він зазначив, що наразі його бригада перебуває в обороні, росіяни штурмують активно, останнім часом починають атакувати вдосвіта. 

"Змінився час штурмів. Починається о 3-й годині ранку і може тривати цілий день по декілька спроб. Світовий день став більший. Зранку дуже багато туману, за рахунок цього ефективно спробувати штурмувати. Але всі спроби були невдалі", - запевнив захисник. 

Відео дня

Також Олександр зауважив, що армія РФ у травні кілька разів змінювала тактику, намагаючись досягти успіху біля Білогорівки. 

"За цей місяць три рази мінялась тактика. Починали з обстрілів касетами, а потім під вечір колона йшла з 8-10 гольф-карів, які намагались доїхати до позицій. Наступна спроба штурму була вже на важкій техніці. Далі намагались доїхати на мотоциклах. Останній штурм - масована атака РСЗВ, далі їде техніка, за нею піхота, як підтримка для штурмових груп, які висунулись та починають наступ малими групами на наші позиції", - пояснив військовий.

Воїн додав, що війська РФ застосовують танки, БМП, МТ-ЛБ, адже така техніка має додаткові захисні конструкції, які наварюють зверху. Також можуть атакувати українські позиції з різних артилерійських систем, таких як "Град", "Сонцепьок". Водночас військовослужбовці 81-ї бригади уражають техніку та відбивають атаки.

"Завдяки дронам, якщо це розвідувальні, то ми можемо завчасно, ще на підступах виявляти ворога. Далі вже робота "арти", ударних дронів, повна готовність піхоти. Сказати, що дронів достатньо, - ні. За день під час штурму використовують 40-50 FPV", - підкреслив Олександр.

За словами військового, проти 81-ї бригади стоять мотострілецькі бригади ворога, такі як спецпідрозділ "Ахмат", артилерійські підрозділи, "Шторм V". На останньому штурмі було навіть помічено темношкірих окупантів.

Війна в Україні - останні новини

Раніше командир Батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко розповів, скільки часу ворог буде штурмувати Харківщину. За його словами, для противника є принциповим взяти місто Вовчанськ.

"Противник усвідомлює, що цей період часу ми накопичуємо сили, засоби у зв'язку з військовою допомогою Сполучених Штатів Америки, для цього потрібен час, перші боєприпаси вже з'явилися, гармати почали стріляти більше - це об'єктивно, але максимальне накопичення відбудеться десь за 1,5-2 місяці", - зазначив він. 

Своєю чергою військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник заявив, що ЗСУ можуть цього року вийти на північне Приазов'я. Він наголосив, що це стане можливим, якщо зійдуться в один ударний кулак чотири фактори.

Вас також можуть зацікавити новини: