За словами командира, для ворога є принциповим взяти Вовчанськ / колаж УНІАН, фото 93 ОМБР "Холодний Яр", скриншот

Командир Батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко дав свої прогнози щодо планів російських окупантів у Харківській області. 

"Що стосується Вовчанська, для противника є принциповим узяти його, тому що це може бути достатньо вдалий плацдарм для подальшого просування у тил угрупування Сил оборони. Відповідно й Сили оборони це розуміють й достатньо потужно б'ють ворога. За останню добу противник тактичного успіху на полі бою не мав, але бої у Вовчанську зараз ідуть достатньо складні", - зауважив військовий у коментарі для "Еспресо".

Федоренко додав, що армія РФ діє типово, а саме накопичує позицію за позицією, тобто зайшла в один будинок, закріпилась там та намагається дістатися до іншого. За його словами, позиції, які знаходяться перед загарбниками, активно обстрілюються Силами оборони. 

Відео дня

"Звісно, противник намагається завдавати ураження, зокрема і керованими авіабомбами. Війна в міській забудові при тому, коли в тебе менша кількість особового складу, ніж у противника, є достатньо складною, противник це розуміє, і тому для нього було важливо втягнутися саме в міську забудову", - наголосив командир.

Він підкреслив, що ворог і далі продовжуватиме штурмувати достатньо активно у Харківській області впродовж найближчих двох місяців, адже має на це сили, можливості та ресурси. 

"Противник усвідомлює, що цей період часу ми накопичуємо сили, засоби у зв'язку з військовою допомогою Сполучених Штатів Америки, для цього потрібен час, перші боєприпаси вже з'явилися, гармати почали стріляти більше - це об'єктивно, але максимальне накопичення відбудеться десь за 1,5-2 місяці. Тому в цей період часу противник буде і тиснути, і, я думаю, дуже висока ймовірність, що відкриє ще один напрямок - це будуть Суми, чи вздовж лінії державного кордону Харківської області, десь неподалік тих напрямків, де точаться бойові дії. Час покаже, і про це точно знає наша розвідка", - сказав Федоренко. 

Бої на Харківщині - останні новини

Як писав УНІАН, очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що у Вовчанську наразі тривають вуличні бої з російськими окупантами. 

"У Вовчанську наразі точаться активні бойові дії, там фактично і вуличні бої проходять. Наші воїни намагаються відтіснити ворога", - розповів він.

Своєю чергою речник Нацгвардії Руслан Музичук зазначив, що ворог намагається прорватися до села Липці на Харківщині. Проте ЗСУ виявляють окупантів та знищують.

Вас також можуть зацікавити новини: