Сивохо в Опитному / скріншот з відео

Колишній шоумен і екс-радник секретаря РНБО України Сергій Сивохо раптово записав відеозвернення до народних депутатів з "сірої зони" на Донбасі.

Своє звернення Сивохо виклав у Facebook. Він нагадав, що люди в зоні конфлікту живуть без світла, води і газу. 

Читайте такожЄрмак пояснивши, хто і чому запросивши Фокіна в ТКГ

Відео дня

"Любі наші народні депутати. Ви все ніяк не можете відірвати свої "ніжні точки "від м'яких крісел і приїхати сюди, в "сіру зону", де люди вже сьомий рік живуть в абсолютно диких умовах. Тут, в Опитному, на мій погляд, над українцями по-новому ставлять досліди. Тут немає газу, тут немає води, тут немає електрики", - сказав він.

Він також запропонував народним обранцям провести хоч одну ніч в подібних умовах.

"Приїжджайте сюди - тут чимало зруйнованих будинків. Можна буде провести ніч, як ви і хотіли. Посидьте в темряві, може на вас і зійде осяяння. Всі піддослідні українці чекають вас, адже вони за вас голосували. Ну, коли їм це було дозволено", - підсумував він.

Довідка УНІАН. Сергія Сивохо звільнили з посади радника секретаря Ради національної безпеки і оборони України на громадських засадах 30 березня. Його призначення на цю посаду і скандальні заяви щодо подій на Донбасі, викликали негативну реакцію як серед парламентаріїв, так і серед українців.

Сивохо спровокував нову хвилю критики в мережі, висловивши підтримку Вітольду Фокіну після його звільнення з ТКГ за скандальні заяви. За його словами, Фокін став жертвою "цькування".

"Мені це знайоме. Вкотре голос розуму закричали і освистали... А Вітольду Павловичу, звичайно, великий респект за позицію...», - зазначив він у своєму відеозверненні.

Фокін в ТКГ: що було раніше

  • 29 вересня Фокін на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування заявив, що поки не бачив підтверджень того, що Росія веде війну проти України.
  • Керівник офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Фокін має піти зі складу ТКГ.
  • 30 вересня президент Зеленський вивів Фокіна зі складу делегації України в ТКГ і звільнив його від виконання обов'язків першого заступника глави делегації.

Скандальні заяви Фокіна в день звільнення

  • Причиною 5-річного топтання на місці в переговорах з Росією Фокін назвав Петра Порошенка, який під час свого президентства думав тільки про власні інтереси.
  • Фокін заявив перед депутатами, поки не побачив свідчень участі Росії у війні на Донбасі, а проти ЗСУ воюють «найманці з 30 країн».
  • Також політик знову згадав про загальну амністію, стверджуючи, мовляв, загроза покарання деморалізує ворога.
  • Фокін підсумував, що подіям на Донбасі «ще не дали правової оцінки».