Світан розповів, що окупанти піднімаються в поля і рухаються по відкритій місцевості / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, скріншот

Військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, льотчик-інструктор Роман Світан стверджує, що на Куп'янському напрямку окупанти несуть суттєві втрати в особовому складі і техніці.

Він нагадав, що всього на Куп'янський напрямок РФ стягнула понад 100 тисяч своїх військових, пише 24 Канал.

За його словами, Куп'янськ – найближчий населений пункт від російських Валуйок. Відстань між ними до 100 кілометрів, яку можна подолати приблизно за півтори години їзди, тому цей шлях зручний для постачання техніки та озброєння.

Відео дня

Світан впевнений, що РФ використовує даний напрямок, щоб спробувати зв'язати наші стратегічні резерви, розтягнути лінію фронту, щоб не дати силам оборони України вийти на Азовське узбережжя.

Він вважає, що окупанти боротимуться за Куп'янськ до осінніх дощів. Для них важливий Куп'янськ-Вузловий, який є залізничною сортувальною станцією, звідки йдуть кілька гілок практично на всі боки.

Вороже угруповання знаходиться в районі Луганського напрямку з січня 2023 року, а рух там почався приблизно за місяць до дощів. Наші сили і засоби тримають росіян на дальності 7-8 кілометрів від Куп'янська. У цьому районі перепад висот на користь ЗСУ та хороший наш укріпрайон, тому ворог несе суттєві втрати в особовому складі та техніці.

Світан додав, що окупанти піднімаються в поля і рухаються по відкритій місцевості, де ми їх встигаємо дістати. При цьому нам добре допомагають касетні боєприпаси.

Війна в Україні - ситуація на фронті

Російські окупанти протягом доби намагалися наступати на трьох напрямках і обстріляли десятки українських населених пунктів. Зазначається, що протягом доби сталося 38 бойових зіткнень. Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, на Куп'янському напрямку артилерійським і мінометним обстрілам загарбників піддалися п'ять населених пунктів Харківської області.

Російські окупанти продовжили наступальні дії на рубежі Куп'янськ-Сватове-Кремінна і просунулися вперед. На кадрах з геоприв'язкою видно, що вони просунулися на захід від Ковалівки в 14 км на північний захід від Сватового.

Вас також можуть зацікавити новини: