Росія втратила на війні в Україні понад 4 тисячі танків / фото REUTERS

У Росії через колосальні втрати військової техніки на полі бою в Україні знімають зі зберігання старі танки і БТРи.

Як розповів військовий експерт Олег Жданов, відомо, що у РФ вже щосили розконсервують для відправки на війну в Україну таку радянську техніку, як БТР-70, танки Т-30 та ЗІЛ-131.

"Вже немає КАМАЗів, вже їх не вистачає, закінчилися. Відповідно і танки будуть зніматися більш старих модифікацій", - зазначив Жданов.

Відео дня

При цьому він також зазначив, що ближче до вересня кремлівський диктатор Володимир Путін готує чергову хвилю мобілізації у Росії. На цей час її очікувані обсяги невідомі, додав Жданов.

Втрати Росії в Україні на 21 червня - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, з початку повномасштабного вторгнення загальні втрати Росії в Україні попередньо становлять 4 тисячі 6 танків.

Також Росія на полі бою в Україні втратила: близько 222 тисяч чоловік особового складу, бойових броньованих машин - 7 тисяч 771, артилерійських систем - 3 тисячі 920, реактивних систем залпового вогню - 615.

За даними Міністерства оборони України, за 16 місяців війни ЗСУ знищили 120-130 танкових батальйонів російських загарбників: "Кожен знищений ворожий танк - крок до нашої перемоги".

Вас также могут заинтересовать новости: