У Кадирова була дуже неприємна розмова з Путіним про боєздатність «кадирівців» / фото REUTERS

Володимир Путін провів з Рамзаном Кадировим дуже неприємну бесіду щодо боєздатності військ останнього. Розмова відбулася після розгрому "кадирівців" у складі військ окупантів під Києвом.

Відповідною інформацією поділився радник голови Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю порталу "Медуза".

"Їх ["кадирівців"] було не менше 10 з половиною тисяч під Києвом; в Бучі, зокрема, — це цифра, яку я точно бачив. І приблизно стільки ж було під Маріуполем. Яка частина з них туди з-під Києва приїхала, а яка була окремо — складно сказати. В цілому можна сказати, що їх було близько 25 тисяч — не тільки з Чечні, а в цілому з кавказьких республік", — заявив Арестович.

Відео дня

За планом вони повинні були захопити Київ, проте в операційних районах навколо столиці колони "кадирівців" накривали вогнем як мінімум три рази. Арестович повідомив, що за раз українські артилеристи і пілоти обстрілювали 30-40 машин. Війська Кадирова також потрапляли в наземні засідки і зазнали втрат після зустрічей зі спецназом ЗСУ.

"Настрій у них відразу впав — ще, по суті, не вступаючи з нашими військами в бій, просто від авіації і від артилерії. Потім, за нашими даними, у Кадирова була дуже неприємна розмова з Путіним з приводу реальної боєздатності", — продовжив Арестович.

Далі "кадирівців" перекинули в Маріуполь. Туди особисто приїжджав Кадиров, щоб виступити перед своїми загонами. За це він і отримав звання генерал-лейтенанта. А потім, за словами Арестовича, "кадирівці" почали знімати постановочні ролики в якості доказів своєї участі в боях.

Нагадаємо, в одному з нещодавніх відео солдати Кадирова в черговий раз показали низьку боєздатність. Боєць не зміг самостійно зарядити міномет і чекав, поки це зробить один з росіян.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: