У Росії поступово знищують пропагандистів / фото ua.depositphotos.com

У Росії вбивства та теракти можуть перейти від медійних особистостей до російських посадовців, яких ніхто не захищає.

"Щодо вбивства самого Татарського, правду кажучи, воно залишається темним, будь-яка версія може мати підґрунтя, а може бути й таке, що вони перетинаються. Тобто це зовсім необов’язково: убити хотіли одні, інші за цим спостерігали. Тому цілком можна припустити, що кожен із наслідків цієї події матиме свій зиск", - заявив російський опозиціонер Марк Фейгін в ефірі "Еспресо".

За його словами, федеральна служба охорони наразі забезпечує охорону пропагандистів Симоньян і Кисельова.

Відео дня

"Тобто зрозуміло: коли якісь медійні особи будуть цікаві ФСБ, щоб писали, як треба, і робили те, що треба, який інструмент можна краще придумати, ніж так, дорогенький, ми тебе охороняємо, а можемо й зняти охорону, і тоді все можливо", - пояснив опозиціонер.

Він нагадав, що поряд з гарячою війною існує й інформаційна, яка також дає результати. Фейгін додав, що до всіх охорону приставити неможливо.

"Звісно, воюють і одні, і інші, російську опозицію теж залучено в цю інформаційну війну, вона теж бере участь. Мішені вони можуть обирати досить довільно, та проблема криється у відповіді: ви щось робите – вам відповідають. Цей маховик потім важко зупинити. Він так логічно дійде від воєнкорів, яких не шкода, казатимемо чесно: Москві їх не шкода, до офіційних осіб, тобто до посадовців, яких в Росії абсолютно нічого не захищає – до всіх охорону не приставиш", - підсумував експерт.

Вбивства пропагандистів

А на початку лютого було ліквідовано бойовика та пропагандиста Ігоря Мангушева. Його знайшли з простріляною головою. Достеменно невідомо, що саме сталося. 

у серпні 2022 року в Підмосков'ї вибухнув автомобіль ідеолога "русского міра" Олександра Дугіна

У Санкт-Петербурзі 2 квітня 2023 року в результаті вибуху в кафе "Стріт-бар" був ліквідований російський воєнкор і пропагандист Владлєн Татарський (справжнє ім'я - Максим Фомін). 

Вас також можуть зацікавити новини: