ЗСУ стримують ворога на Херсонському напрямку / facebook.com/GeneralStaff.ua

Командувач оперативного угруповання військ "Херсон" бригадний генерал Михайло Драпатий розповів про ситуацію на південному напрямку.

"Миколаїв – форпост Півдня України, який окупанти намагалися безуспішно штурмувати. На початку березня 2022 місцеві добровольці та військові дали гідну відсіч загарбникам. Успішну оборону Миколаєва вдалося провести завдяки чіткій комунікації з громадами та селами, мешканці яких оперативно повідомляли військових про рух ворожої техніки. Їхні дії завадили планам ворога захопити Південноукраїнську АЕС та форсувати Південний Буг і почати наступ на Одесу", - сказав він.

Генерал нагадав, що вже у листопаді Збройні Сили спільно з іншими Силами оборони звільнили від російських окупаційних військ Херсон та решту населених пунктів правобережної частини області.

Відео дня

"У цьому чималу роль відіграли новостворені бригади Сил ТрО та партизанські рухи, які забезпечили безпеку своїх регіонів: Миколаївщини, Одещини, Кіровоградщини та Дніпропетровщини. Сьогодні, із надходженням закордонної допомоги і озброєння наша країна не тільки продовжує стримувати наступ росіян, але й готується переламати хід війни. Після здобуття ЗСУ стратегічної переваги на Херсонщині, українська армія створить передумови для загальної Перемоги", - додав Драпатий.

Ситуація біля Херсона: деталі

Збройні сили України знищили на Кінбурнській косі російську РСЗВ, артилерійську установку та склад з боєприпасами.

Щодо ситуації на Херсонщині, Наталя Гуменюк зазначила, що українські підрозділи продовжують "контрбатарейну протидію", яка є наразі основним способом бойової роботи. 

Другий місяць поспіль на тимчасово окупованому лівому березі Херсонської області російські війська болісно терплять атаки ЗСУ і зазнають втрат, не завжди отримуючи їхню компенсацію.