ЗСУ стримують ворога на добре укріплених позиціях / фото 17-та окрема танкова Криворізька бригада ім. Костянтина Пестушка

Військовослужбовець ЗСУ Євген Ієвлєв заявив, що ситуація не змінилася на Горлівському напрямку. Наразі щільність ворожих обстрілів на фронті залишається високою.

"Ми тримаємо смугу оборони на Горлівському напрямку, де ситуація протягом останніх 4-5 днів не змінилася. Ворог як гатив зі всього чого міг, так і гатить, тобто це і касетні боєприпаси, і САУ, і міномети, і танки. Я заступив на чергування 30 грудня, а 2 січня змінився, але і по цей день ситуація не змінилася. Щільність обстрілів дуже висока, також потрібно визнати, що точність у противника зросла. Якщо раніше снаряди летіли зовсім не зрозуміло куди, то зараз все рветься досить поруч", - розповів військовий в ефірі "Еспресо".

За словами Ієвлєва, смуга оборони, на якій стоїть його підрозділ, існує з 2014 року. Ці позиції добре зараз заміновані, а лінія оборони відносно сучасної науки вибудувана так, що окупанти зазнають колосальних втрат, якщо підуть у цьому напрямку.

Відео дня

Війна в Україні - новини з фронту

12 грудня президент Володимир Зеленський повідомив, що українські воїни в межах Горлівки відбили у ворога один з териконів.

Військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак заявив, що окупаційна армія буде намагатися прорвати фронт до березня 2024 року. Наразі Збройні сили України можуть тримати росіян на відстані, відбивати ворожі атаки, "м'ясні" штурми. Поки що сил для просування у наших військ немає.

Вас також можуть зацікавити новини: