Сергій Шойгу "анонсував" удари ЗСУ по Криму / фото REUTERS

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко висміяв Міністра оборони Росії Сергія Шойгу, який напередодні заявив, що ЗСУ планує завдати удару американськими РСЗВ HIMARS і британськими ракетами Storm Shadow по "території" РФ, включаючи тимчасово окупований Крим.

Як зазначив експерт, заявою Сергій Шойгу намагається "налякати" США і Великобританію тим, що за допомогою таких ударів вони будуть втягнуті у війну: "Але на те він і професійний оленяр, але ніякий не військовий".

"По-перше, на сьогодні РСЗВ HIMARS ну ніяк не можуть дістати тимчасово окупований Крим. Поки... По-друге, Крим - це Україна, і всі у світі це визнають, крім купки збиткових нищебродів, що перебувають на підгодівлі навіть такого світового аутсайдера і геополітичної нікчеми як Росія. З іншого боку, а, що за "бавовна" до того відбувалася у Криму? Техногенний колапс?" - задався Коваленко питанням.

Відео дня

При цьому він припустив, що ракети Storm Shadow дійсно прилетять у Крим:

"Що далі? Сірожа оголосить війну США і Великобританії? О-о-о-о, я б хотів на це подивитися, видовище буде феєричне".

Шойгу "анонсував" удари ЗСУ по Криму 

Як повідомляв УНІАН, міністр оборони РФ Сергій Шойгу "навангував" плани ЗСУ вдарити ракетами Storm Shadow і HIMARS по території тимчасово окупованого Росією Криму. При цьому він пригрозив ударами по центрах ухвалення рішень в Україні у відповідь на такі "провокації".

Також Шойгу заявив, що США і Великобританія стануть повноцінними учасниками повномасштабної війни, якщо ЗСУ застосують зброю поза зоною проведення так званої "спеціальної військової операції" РФ.