Експерт заявив, що українські спецслужби випереджають "Моссад" / фото facebook.com/SecurSerUkraine

Зараз Україна за своїми можливостями випереджає "Моссад", який для багатьох спецслужб світу є прикладом для наслідування. Наразі українські розвідувальні служби працюють на максимальних можливостях і навіть за їх межами. 

"ГУР МОУ, Служба зовнішньої розвідки (СЗР) України, про які, до речі, дуже рідко згадують у контексті подій. Якщо ми говоримо про будь-яку діяльність, то це Служба безпеки України, контррозвідка, ГУР МОУ, але про СЗР України якось рідко згадують. А тим часом це теж дуже досить-таки масштабна робота, не стільки внутрішня, скільки зовнішня, і про неї рідко коли згадують у відкритих джерелах", – зауважив в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Він додав, що на сьогодні Україна перехопила певну ініціативу у російських силових структур, серед яких ГРУ, ФСБ та СЗР за низкою напрямків. За його словами, голова російської Служби зовнішньої розвідки Наришкін "перетворився на балакаючу голову на рівні Симоньян, Кисельова — банального пропагандиста, який ретранслює банальні, примітивні, нікчемні фейки".

Відео дня

"І це все демонструє те, що російські силові структури, які від 2014 до 2022 року все-таки на два-три кроки випереджали нашу роботу, зараз – все назад. Зараз зовсім інші умови. Вони відстають від роботи українських спецслужб. І це яскрава демонстрація того, що Україна зараз пише абсолютно нову історію", – наголосив Коваленко.

Експерт додав, що свого часу усі захоплювалися "Моссадом". Він був зразком для  наслідування для більшості силових структур розвідувального типу у світі. 

"Україна випереджає зараз "Моссад". Це не в докір, це реалії. Україна зараз за своїми можливостями випереджає "Моссад", – констатував Коваленко.

Діяльність українських спецслужб

Українські спецслужби, такі як Служба безпеки України, Головне управління розвідки, Служба зовнішньої розвідки беруть активну участь у війні з російськими окупантами. Саме ГУР та СБУ стоять за більшістю гучних операцій на окупованих територіях та в Росії.

Так, джерела УНІАН в СБУ повідомили, що саме ця структура стоїть за масштабним блекаутом в Курській області РФ. Служба безпеки України завдала удару по електропідстанції у селі Снагость. Внаслідок дронової атаки сім населених пунктів було знеструмлено.

Крім того, саме завдяки наведенню СБУ з HIMARS було уражено штаб росіян під Херсоном. Як наслідок – ліквідовано 8 офіцерів 24-го мотострілецького полку 70 мотострілецької дивізії РФ. 

Вас також можуть зацікавити новини: