Українські воїни продовжують захищати Маріуполь / фото Азов

Радник глави офісу президента Олексій Арестович заявив, що українські військові знаходяться ще в чотирьох точках Маріуполя, не рахуючи заводу "Азовсталь".

Про це він розповів в інтерв'ю "Медузі"

Журналісти попросили його прокоментувати слова міністра оборони РФ Сергія Шойгу про те, що контроль над Маріуполем нібито перейшов до російських військ.

Відео дня

"Там все не так, як сказав Шойгу. Ну все як завжди. По-перше, наші військові, крім "Азовсталі", знаходяться ще в чотирьох місцях в Маріуполі. По-друге, вони ж бомбили "Азовсталь" п'ять діб важкими бомбами зі стратегічних бомбардувальників, намагалися його штурмувати", - розповів він.

Арестович зазначив, що окупанти зазнали дуже великих втрат при спробі штурму.

"Вся ця сценка Путін - Шойгу смішна. Вони ж напевно там з Шойгу не тільки Маріуполь обговорювали. А показали нам це. Для чого? По-перше, Шойгу був у цивільному костюмі. Це такий жест умиротворення. По-друге, вони набрехали, що Маріуполь узятий. По-третє, Путін сказав:"Оточити і не випускати". Щоб оточити, потрібно в три рази більше військ, ніж для того, щоб штурмувати. А війська вони в цей час забирають на інші території, де у них не дуже виходить", - зазначив радник глави ОП.

Також він заявив, що українські бійці будуть здійснювати вилазки, тим самим спростовуючи заяви Росії.

"І весь світ буде бачити, що Путін і Шойгу збрехали в черговий раз, тому що ні про яке взяття Маріуполя мови немає", - підкреслив Арестович.

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня під час зустрічі з Путіним Шойгу збрехав, заявивши, що місто "звільнене", але на території заводу "Азовсталь" залишаються українські військові.  

Нагадаємо, що Україна запропонувала Росії провести спецраунд переговорів прямо біля стін "Азовсталі".