Окупанти вимагають у матері з Маріуполя €5 тисяч за збереження життя її сина в полоні / фото REUTERS

Російські окупанти вимагають у матері з Маріуполя €5 тисяч за збереження життя її сина, який перебуває в полоні. Якщо жінка не заплатить, то рашисти знімуть на відео страту хлопця.

Інформацією про вимагання та шантаж поділився радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в особистому Telegram-каналі.

"Сьогодні відомій марупольчанці, діячеві у сфері дитячого кіно і телебачення, засновниці фестивалю дитячого кіно "КиТи" Ользі Новіковій з аккаунта її сина подзвонили російські військові, які повідомили, що її сина Новікова Олексія взяли в полон і вимагають 5 тис. євро за збереження йому життя. Не за повернення. Не за безпеку. А просто за збереження життя", — написав Андрющенко.

Олексій був бійцем 109 бригади територіальної оборони Донецької області. Окупанти показали відео, де у хлопця нібито є вода і їжа. Він також каже, що його не б'ють, крім "пизд*ліни тільки що", про яку згадав солдат РФ за кадром.

Матері Олексія дали час до понеділка. Якщо Ольга не вишле €5 тисяч, то її сина стратять і знімуть процес на відео. Андрющенко підкреслює, що це черговий факт тероризму з боку армії РФ.

Нагадаємо, це вже не вперше росіяни займаються вимаганням. На Харківщині був схожий випадок: у батька викрали синів і зажадали віддати знайдену зброю. Чоловік дійсно раніше забрав автомат з поля бою, але за нього погодилися повернути тільки одного хлопчика, а щодо другого запропонували "домовлятися".

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: