У РФ є "козирі" на фронті, свідчить аналіз ситуації, зроблений аналітиками / фото ua.depositphotos.com

Повномасштабна війна в Україні триває, і зниження можливостей української протиповітряної оборони дає змогу авіації РФ "серйозно послаблювати оборону" нашої країни на фронті за допомогою ударів планувальними бомбами.

Через брак артилерії у захисників України російські механізовані сили домагаються "незначних тактичних успіхів", йдеться в новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"...затримки США в наданні допомоги Україні у сфері безпеки, які тривають, обмежують здатність України проводити ефективні оборонні операції, одночасно надаючи російським силам більшу гнучкість для проведення наступальних операцій...", - вважають американські аналітики.

Відео дня

У центрі уваги війна в Україні - останні новини онлайн варто прочитати

Росіяни в Україні намагаються наступати на низці напрямків, зокрема "гаряче" на Донеччині біля міста Часів Яр. На думку колишнього речника Генштабу Збройних сил України, полковника і військового експерта Владислава Селезньова, окупанти під час літнього наступу зосередять свої головні зусилля в напрямку цього міста і Покровська.

Варто зазначити, що американська влада на тлі політичної боротьби напередодні президентських виборів уже тривалий час не може схвалити виділення десятків мільярдів доларів допомоги Україні. Конгрес США допомогу Україні може схвалити вже 20 квітня.

Вас також можуть зацікавити новини: