В США наблизили допомогу Україні / фото president.gov.ua

У п’ятницю, 19 квітня, Палата представників Конгресу США провела процедурне голосування за законопроекти про іноземну допомогу, зокрема і Україні, що дозволить винести їх на подальший розгляд. Таке рішення підтримали 316 республіканців та демократів, пише The Hill.

Спікер Палати представників Майк Джонсон значною мірою покладався на демократів під час голосування, щоб подолати блокаду з боку консерваторів у своїй власній партії. Більше демократів, ніж республіканців, проголосували за просування пакету допомоги, 165 демократів підтримали процедурний крок, пише Bloomberg.

Вказане голосування дозволяє винести на розгляд Палати представників законопроекти про іноземну допомогу, який запланований на 20 квітня орієнтовно о 20:20-20:30 за київським часом.

Відео дня

Варто зазначити, що до "українського" пакета допустили чотири правки, дві з яких пропонують узагалі виключити невійськову допомогу Україні. Ще одна правка авторства трампістки Марджорі Тейлор Грін має замінити всі суми в пакеті на нулі, і ще одна – не дозволяє витрачати економічну допомогу на урядові зарплати.

Допомога США

Після довгих дебатів Палата представників Конгресу США опублікувала окремі законопроекти про допомогу Україні, Ізраїлю та союзникам в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон оголосив, що дотримується свого плану винести низку законопроектів про іноземну допомогу, включно з фінансуванням для України. Голосування заплановане на 20 квітня.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден пообіцяв "негайно підписати" законопроекти спікера Палати представників Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, коли документи буде схвалено Конгресом.

Вас також можуть зацікавити новини: