У Міноборони Ізраїлю пояснили, чому не можуть постачати системи ППО Україні / фото УНІАН, Олександр Синиця

Ізраїль не може постачати системи протиповітряної оборони Україні для захисту від російської агресії. У держави немає для цього запасів, а наростити виробництво техніки не вийде через відсутність достатніх потужностей.

Як передає портал ВВС, таку заяву зробив міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц. Раніше в державі завжди посилалися на бажання зберегти нейтралітет у війні Росії проти України. А відсутність додаткових потужностей вперше озвучено в якості причини, чому країна не може постачати ЗСУ системами ППО.

"Очевидно, що навіть якщо ми вирішимо змінити нашу політику [щодо постачання озброєння Україні], неможливо спустошити наші запаси систем ППО. Ми щодня перевіряємо, що може бути зроблено і як ми можемо розширити нашу допомогу, але ми не повинні забувати, що за Україною стоїть НАТО", — повідомив Ганц.

Відео дня

Позиція Ізраїлю щодо війни Росії проти України

  • За даними New York Times, Ізраїль надав Україні деякі розвідувальні дані, які допомогли в боротьбі з іранськими дронами-камікадзе.
  • Міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц у розмові зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим 24 жовтня пообіцяв допомогти нашій країні. Однак передача систем ППО виключалася.
  • Через два дні президент Володимир Зеленський підтвердив співпрацю розвідок України та Ізраїлю в напрямку боротьби з безпілотниками Ірану.
  • Президент Ізраїлю Іцхак Герцог повідомив, що у його країни немає експортних версій деяких видів зброї. І якщо ворог захопить техніку на полі бою, то зможе отримати доступ до секретних технологій держави.

Вас также могут заинтересовать новости: