В ЗСУ оцінили, чи зможуть росіяни досягти мети на Донбасі / t.me/V_Zelenskiy_official

Основною метою російських окупантів на Куп’янському напрямку є витіснення Збройних сил України (ЗСУ) за річку Оскол. Про це в ефірі інформаційного телевізійного марафону заявив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий.

"У них вже декілька місяців це пріоритетна ціль, проте вона для них абсолютно недосяжна завдяки грамотній роботі штабів, командирів всіх рівнів і відданості справі, мужності і професіоналізму наших військовослужбовців. Головна ціль ворога залишається незмінною – на цьому етапі захопити Донецьку та Луганську області повністю з метою показати хоча б якісь проміжні результати і щоб показати, що так звані "нові землі", які вони внесли в свою Конституцію, нібито змогли звільнити", - сказав він.

За його словами, в Луганській області ворог має ще доволі великий об’єм особового складу, озброєння та техніки.

Відео дня

"Не можу сказати, що це особовий склад високонавчений і що техніка найновіша, проте її доволі багато, і вона може вражати", - додав він.

Війна в Україні - актуальне 

Як зазначав УНІАН, за словами Командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, на Куп'янському напрямку ворог почав здійснювати наступальні дії. Метою окупантів є розгром українські війська біля Куп’янська й продовження наступ у глибину наших бойових порядків.

За даними військових, російські окупанти накопичили на Куп’янському напрямку біля 100 тисяч бійців.