Експерт прокоментував удари по заводах в Росії / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов прокоментував останні удари по російських заводах. Навіть часткове зупинення роботи обʼєктів, які атакуються, завдасть серйозних незручностей окупантам.

"Якщо виводиться з робочого стану одна зі складових виробничого ланцюга, то, відповідно, у росіян виникають колосальні проблеми. Подивімося, куди наносяться основні удари: по заводу мікроелектроніки в Брянську, по заводу мікроелектроніки і мікрочіпів у Люберцях, аналогічна ситуація", – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він зауважив, що українська сторона зосереджує точкові удари саме по тих обʼєктах, часткове зупинення яких значно погіршить роботу військово-промислового комплексу російських загарбників. Експерт наголосив, що цілі не обираються випадково. 

Відео дня

"Очевидно, вирішили мінімізувати можливість імпортозаміщення російським ВПК, враховуючи економічні санкції як персональні, так і секторальні.  Тому вибір завдання удару по об’єктах не випадковий. Згадаймо успішну атаку на завод у Сергієвому Посаді, який аналогічно був задіяний у системі виробництва високоточного озброєння", – резюмував Снєгирьов. 

Вибухи в РФ

8 вересня у російському Брянську безпілотник атакував завод. Йдеться про одне з найбільших у РФ підприємтсв із виробництва мікроелектроніки "Кремній Ел". Примітно, що саме цю будівлю було атаковано напередодні, 7 вересня. Тоді удар припав на нижні поверхи, 8 числа – на верхні.

Крім того, днями стало відомо, що безпілотник вперше за час повномасштабної війни РФ проти України атакував військовий обʼєкт у Волгоградській області. Відстань від лінії фронту становить понад 400 км. 

Вас також можуть зацікавити новини: