ЗСУ вийшли з Авдіївки 17 лютого / фото instagram.com/libkos

Після виходу з Авдіївки Донецької області українським військам доведеться відходити й з інших рубежів. Про це розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю УНІАН.

"Нашим військам треба відійти й з флангів, де вони знаходилися. Нам треба зараз підстрахувати також Мар'їнський напрямок і Вугледар - над ними всіма зараз буде нависати ворог і там теж може відбуватися тактичний відхід з певних позицій. Під це і створюються певні оборонні рубежі, щоб далі вдало стримувати ворога", - пояснив він.

Також Мусієнко не виключає, що російські окупанти посилять тиск на українські позиції в районі Куп'янська. "Для росіян дуже бажано було б зараз вийти на Оскіл, захопити Куп'янськ, потім рухатися на з'єднання з Лиманським угрупованням. І далі вони можуть розвинути цей наступ до північної частини Донецької області та паралельно загрожувати Харківщині. Для нас дуже важливо зараз концентруватися на обороні Куп'янська. У командування є чудове розуміння, що цей напрямок потрібно боронити. Там створюється не одна лінія оборони, аби стримувати ворога. І наразі нам вдається його успішно стримувати", - додав експерт.

Відео дня

Він зазначив, що українські сили мають у Куп'янську більш вигідні позиції, ніж мали у Авдіївці - все через ландшафт та хороші оборонні рубежі.

"Але з точки зору тиску ворога, зараз він почне тиснути сильніше. Зараз існують дві такі небезпечні точки – це Куп'янськ і Часів Яр...  Я думаю, що на Часів Яр вони також почнуть тиснути активніше. Ще є Мар'їнка - небезпечна на сході - але там, я думаю, ситуацію ми стабілізуємо", - сказав Мусієнко.

Вихід ЗСУ з Авдіївки: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 17 лютого Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський оголосив, що українські сили виводять з Авдіївки.

Невдовзі Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що військові зайняли оборону на визначених рубежах.

За даними аналітиків проекту DeepState, російські загарбники розстріляли в Авдіївці шістьох полонених захисників України.

Вас також можуть зацікавити новини: