Мік Раян окреслив виклики, що стоять перед Україною у цьому році / колаж УНІАН, facebook.com/JointForcesCommandAFU, кадр з відео

У 2024 році ЗСУ перебуватимуть у стратегічній обороні. Цей час варто використати не лише на відновлення потенціалу української армії, але й на пошук нових тактичних рішень для поля бою. Про це заявив генерал-майор Збройних сил Австралії у відставці, військовий аналітик Мік Раян в інтерв'ю "Телеграфу".

"Гадаю, що 2024 рік буде здебільшого присвячений стратегічній обороні ЗСУ з метою відновлення сил. Мобілізація матиме вирішальне значення для цього. Також необхідне переозброєння, а для цього — величезні поставки боєприпасів, які, сподіваюся, стануться після схвалення американцями законопроєкту, що включає пакет допомоги Україні на 60 мільярдів доларів," - заявив він.

За словами Раяна, окрім цього є ще низка оперативних проблем, які належить вирішити українським військовим. Він зазначив, що наразі з цими питаннями не розібралися обидві сторони. Зокрема аналітик називає наступні проблеми, з якими належить розібратися:

Відео дня
  • інтеграція старих і нових військових технологій;
  • адаптація масових операцій та розосереджених дій до умов сучасної війни, аби звести до мінімуму можливість раннього виявлення підготовки наступу;
  • здешевлення засобів ППО для боротьи з ракетами і безпілотниками;
  • пошук правильного балансу між далекобійними ударами та ближніми боями;
  • пошук тактики прориву ешелонованої оборони.

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, Зеленський наказав забезпечити ЗСУ зброєю проти ворожих дронів. Президент вимагає систематичного впровадження на практиці технічних рішень, яких потребує фронт.

Також ми розповідали, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський напередодні відвідав фронт в районі Куп'янська та Авдіївки. Військові кажуть, що незабаром росіяни відчують на собі результати цієї поїздки.

Вас також можуть зацікавити новини: