Павел назвав умову для настання перемовин / фото twitter.com/prezidentpavel

Західні союзники рекомендують Києву обмежити наступальні дії та посилити оборону, оскільки Україна, на відміну від Росії, наразі має обмежені можливості дій на полі бою. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, повідомляє TVN24.

За словами Павела, для цього Києву потрібна не лише суто оборонна зброя, а й така, яка перешкоджатиме постачанню російської армії, наприклад, артилерія чи крилаті ракети більшої дальності, а також літаки F-16.

"Лише баланс сил може дати обом сторонам зрозуміти, що подальших успіхів вони не досягнуть і що настав час для переговорів", - додав глава держави.

Відео дня

Крім того, Павел зазначив, що Європа має бути розглядати можливість того, що Дональд Трамп виграє вибори і дуже швидко укладе угоду з Володимиром Путіним, яка може бути зовсім невигідною для України та Європи.

"Мова не йде не про підрив трансатлантичних зв’язків, не про те, щоб ставити під сумнів Сполучені Штати як союзника, але ми повинні реалістично визнати, що Дональд Трамп бачить багато речей по-іншому", - підкреслив Павел.

Заяви Павела щодо війни в Україні

Раніше Павел заявив, що в війні Росії з Україною у 2024 році відбудуться значні зрушення. Це буде пов'язано з виборами в РФ і Сполучених Штатах Америки.

"Нам належить багато чого зробити, тому що розвиток конфлікту в Україні показує, що в наступному році ми, швидше за все, побачимо значні зрушення. І поки що все вказує на те, що це буде не в кращому сенсі цього слова, як нам хотілося б. Виникне нова ситуація, з якою нам доведеться мати справу", - сказав Павел.

Чеський лідер зазначив, що в 2024 році в США і Росії пройдуть президентські вибори. І якщо в Росії без особливих сюрпризів переможе диктатор Володимир Путін, то в США результат не такий однозначний.

Також він зазначив, що Україна наразі не в тій ситуації, щоб мати змогу повністю вигнати Росію зі своєї суверенної території, принаймні в осяжному майбутньому. Тому, на його думку, демократичні держави повинні намагатися допомогти їй досягти найкращого можливого результату.

Крім того, чеський лідер назвав верхом зарозумілості заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який, за словами Павла, визнав, що Росія може вести переговори з Україною за умови, що нинішнє українське керівництво зникне зі сцени.

Вас також можуть зацікавити новини: