На фронті спостерігаються збої в роботі Starlink / фото ua.depositphotos.com

На передовій уже тиждень "лихоманить" Starlink. Здебільшого проблема виражається в різкій зміні швидкості каналу, також спостерігаються втрати пакетів.

Про це розповів військовий ЗСУ і фахівець із радіотехнологій Сергій "Флеш" Бескрестнов у Telegram. Він зазначив, що не вірить "у секретний російський РЕБ".

"Швидше за все, це результат якихось проблем з боку SpaceX, про які нам зазвичай не спромагаються повідомляти. Проблеми почалися після останнього оновлення терміналів (або так співпало)", – ідеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому Бескрестнов додав, що хоча "це все не приємно", але не критично для боєздатності. Крім того, збої не спостерігаються глобально на всіх Starlink.

"Також 10 травня багато Старлінків відвалилося повністю, що створило низку проблем. Пішли знову чутки про секретний РЕБ (оскільки проблема збіглася з наступом противника). Я схиляюся, що причиною був найсильніший спалах на сонці за десятиліття. Явище було одноразовим", – резюмував "Флеш".

Starlink на війні в Україні

Україна користується терміналами Starlink з перших місяців вторгнення РФ. Вони виручають як українських військових на фронті, так і не раз дозволяли людям зі звільнених від окупантів населених пунктів зв'язатися з рідними.

Але в роботі Starlink час від часу спостерігаються збої. Наприклад, на початку російського наступу на Харківському напрямку термінали вийшли з ладу. Зазначалося, що повне відключення пристроїв Starlink відбулося вперше за час повномасштабної війни.

Раніше ЗМІ також розповідали про те, що 2022 року Маск наказав відключити Starlink, щоб зірвати українську атаку на окупований Крим. Таке рішення було продиктовано страхом, що Москва відповість на атаку ядерною зброєю.

Вас також можуть зацікавити новини: