Супротивник не втримає захоплену частину півдня України, вважає екс-міністр оборони / REUTERS

Російським окупантам не вдасться утримати захоплену частину півдня України, просто розмістивши на позиційних укріпленнях своє озброєння та воєнну техніку.

Для знищення укріплень супротивника потрібен лише час, розповів екс-очільник українського Міноборони Андрій Загороднюк в ефірі "Радіо НВ".

За його словами, як тільки натиск окупантів ослабне, захисники України матимуть всі шанси на контратаки та системний контрнаступ.

Відео дня

"Що вони (окупанти - Ред.) зробили на Херсонщині і взагалі на півдні? Вони почали окопуватися, встановлювати позиційні укріплення для того, щоб затриматися і якимось чином стримати наші спроби контратак. Але відстані настільки величезні... Утримати це, просто закопавши свої артилерійські знаряддя, танки, - нереально", - зазначив колишній міністр.

Нагадаємо, війська РФ вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого. 

Спершу вороги бомбили військові об'єкти, а потім атакували й житло мирних людей. Окупантам вдалося взяти під контроль низку населених пунктів на півдні нашої країни.

Пізніше супротивник пішов у наступ на сході нашої країни, і "гарячою точкою" став Сєвєродонецьк, за місто йдуть бої. 

Захисники України давали гідну відсіч супротивнику У Генштабі Збройних сил України повідомляли, що станом на 8 червня на українській землі ліквідували близько 31 тисячі 500 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: