Данілов сказав, що ЗСУ готові виконати будь-яку команду на Донбасі / фото facebook.com/pg/mva.gov.ua

Заява секретаря РНБО Олексія Данілова про те, що українська армія може взяти окуповані Донецьк і Луганськ потрібна для пропагування можливостей ЗСУ. Це дозволить зробити ефективнішою дипломатію щодо Донбасу.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Він нагадав, що головне призначення армії будь-якої країни - це захист її суверенітету і територіальної цілісності.

Відео дня

"І пан Данілов тут просто висловив, що ми для того і тримаємо збройні сили, щоб вони були готові відновити територіальну цілісність в будь-який момент, якщо буде наказ. І, до речі, будь-які дипломатичні переговори потрібно починати з того, що твоя армія готова виконати завдання за призначенням. Тобто силовим шляхом звільнити ці території. І тоді дипломатія стає дуже ефективною", - сказав експерт.

Читайте такожВійськовий експерт пояснив, чому ЗСУ не звільнятимуть Донецьк і Луганськ за "чеченським" сценарієм

Жданов також пов'язав таку заяву з військовими навчаннями "Захід-2021", які проходять в Росії та Білорусі.

"Сьогодні головна мета цих навчань - залякати НАТО і показати, що недоцільно накопичувати війська на кордонах Росії або країн, де є інтереси Росії. Але нам потрібно пропагувати і всіляко поширювати бойові можливості наших Збройних сил, що вони здатні сьогодні виконувати завдання, захищати Україну і відновити територіальну цілісність в межах України", - вважає експерт.

Що сказав Данілов

Напередодні він заявив, що якщо Верховний головнокомандувач дасть команду, то українська армія готова взяти Донецьк і Луганськ. "Наша армія може виконати будь - яке завдання", - підкреслив він.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не буде обговорювати з партнерами заморозку конфлікту на Донбасі, а використовуватиме весь інструментарій для припинення агресії РФ.