фото Techiia Foundation

Збройні Сили України отримали сотні одиниць сучасного обладнання від громадської організації Techiia Foundation та її голови Олега Крота.

Про це у Facebook написав волонтер Олександр Карпюк (Serg Marco).

За його словами, підрозділи ЗСУ отримали 350 рацій, 150 тепловізорів, додаткове спорядження у вигляді коліматорів з функцією нічного бачення та кронштейни. Так, сотні приладів нічного бачення PVS-14 та PVS-31 3 ЕОП вже роздано бійцям.

Відео дня

"Знаю, що коли Олегу Кроту показали рахунок за нічники, він офанарів від вартості. Сумарний рахунок цієї закупівлі був близько 2 млн у.о. І був одразу ж оплачений", – розповів Карпюк.

фото Techiia Foundation

Волонтер зазначив, що питання про постачання подібної оптики в перші дні війни постало особливо гостро.

"І зараз тилами противника ходять люди, які вночі бачать дуже, дуже добре. І роблять комусь дуже, дуже погано", – написав він.

фото Techiia Foundation

Раніше про отримання партії допомоги від Techiia Foundation повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. За його словами, підрозділи в області отримали генератори, каски та бронежилети.

Крім того, додаткову партію із 500 бронежилетів та 500 касок отримала Харківщина.

фото Techiia Foundation

"Цю допомогу для наших військових придбали та доправили благодійним фондом Techіia Foundation. Не варто зайвий раз нагадувати, наскільки захисне спорядження сьогодні потрібне як передовій обороні, так і службам міст, які працюють під обстрілами", – сказав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, раніше у Держприкордонслужбі повідомили, що ГО Techia Foundation придбала та доставила для прикордонників засоби та техніку, які необхідні для виконання завдань у районах ведення бойових дій.