Вночі Одеса постраждала через мстивість Путіна / фото t.me/odeskaODA

Немає жодного воєнного сенсу в ракетних ударах по Одесі і в цілому по півдню України, яких РФ завдавала протягом останнього тижня. Це просто помста Володимира Путіна за вибух на Кримському мосту 17 липня, заявив британський військовий аналітик Шон Белл у коментарі Sky News.

Він зазначив, що удари по Одесі почалися відразу після виходу Москви із зернової угоди і не припиняються відтоді. Під удари потрапляють не тільки порт і зернова інфраструктура, а й цивільне населення міста. Окремої згадки Белл удостоїв удар по Спасо-Преображенському собору. 

"Дуже важко розглядати будь-яку з цих цілей як таку, що має воєнне значення. Навпаки, це схоже на відплату президента Путіна за недавній напад України на Керченський міст", – вважає аналітик.

Відео дня

Ракетні удари по Одесі

У ніч на 17 липня незаконний Кримський міст, який використовується російською армією для постачання свого угруповання в Криму, Херсонській та Запорізькій областях, постраждав від потужного вибуху. В його організації росіяни відразу ж звинуватили Україну. Того ж дня Москва вийшла з зернової угоди.

Після цього російська армія протягом тижня обстрілювала інфраструктуру на півдні України, пов'язану з експортом зерна. Під удар потрапляли як портові споруди, так і просто зерносховища за межами міст.

У ніч на 23 липня російський агресор завдав ракетного удару по історичному центру Одеси. В результаті значні руйнування отримав Спасо-Преображенський собор. Також пошкоджено й інші історичні об'єкти в місті.

Вас також можуть зацікавити новини: