Українські захисники продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій / фото 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу

На двох напрямках - Оріховському та Херсонському - російські загарбники, попри негоду, не припиняють штурми позицій ЗСУ, але тільки за минулу добу втратили понад сотню солдатів.

"На Оріхівському напрямку окупанти здійснили чотири штурми: три - в районі Старомайорського та один - в районі Роботиного. На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині, ворог здійснив чотири штурми в районі населеного пункту Кринки. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції", - повідомили у Силах оборони півдня України.

Йдеться, що захисники продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій, завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах ворога.

Відео дня

Загалом протягом минулої доби отримано підтвердження про те, що на вказаних двох напрямках поменшало на 113 окупантів, 7 одиниць озброєння та військової техніки – три  одиниці автобронетехніки, станцію радіоелектронної боротьби та три човни. Також знищено польовий пункт боєпостачання противника.

Кораблі ворожого флоту у Чорному та Азовському морях відсутні, ракетоносії перебувають в пунктах базування.

Водночас російські загарбники продовжують тиснути артилерію, завдають ракетних ударів та не припиняють розвідки - за минулу добу в операційній зоні зафіксовано проліт 31 розвідувального БпЛА.

"І хоча кількість цих розвідників через погіршення погоди зменшено, функціонал продовжує працювати: наведення ударів і збір даних про результати лишається пріоритетом", - зазначили у ЗСУ.

Протягом бойової доби окупанти на Оріхівському напрямку росіяни завдали чотири авіаційні удари із застосуванням 3 керованих авіабомб та близько десятка некерованих авіаційних ракет. На Херсонському напрямку був один  авіаційний удар із застосуванням двох керованих авіабомб, що призвело до пошкодження багатоповерхового будинку.

По мирному населенню прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей ворог застосував 150 FPV-дронів, скинув з БпЛА різних модифікацій 140 осколкових боєприпасів.

"На Херсонщині ворожі війська два рази вдарили з артилерії по Херсону. Обстріляно Антонівку та Нововоронцовку. Під час артилерійських обстрілів поранено 3 цивільні особи, серед них - дитина. Пошкоджено багатоповерхівки, приватні житлові будинки, медичний заклад, навчальні заклади, цивільні автомобілі та газогін", - розповіли українські військові.

На Дніпропетровщині ворог обстріляв артилерією Нікополь, Марганецьку, Покровську та Червоногригорівську громади (поранено цивільну особу), на Запоріжжі - шість населених пунктів. Пошкоджено адмінбудівлю, приватні житлові будинки, господарські споруди, фермерське господарство та лінію електропередачі.

Війна в Україні - актуальні новини

Як писав УНІАН, Адміністрація президента США Джо Байдена хоче розпочати постачання зброї та обладнання в Україну протягом декількох днів після очікуваного ухвалення закону про надання допомоги. Однак допомога надійде набагато пізніше, ніж сподівалася Україна, у якої закінчуються боєприпаси.

Також повідомлялося, що схвалення допомоги США наближає Україну до поповнення виснажених військ, які намагаються утримати лінію фронту. Росіяни продовжують тиснути на окремих напрямках Донбасу.

Вас також можуть зацікавити новини: