У місті критична ситуація / фото t.me/andriyshTime

Ситуація в Маріуполі на межі катастрофи. Місто оточене окупантами, вони вбили понад 20 тисяч мирних жителів. З території "Азовсталі" вдалося вивести захисників Маріуполя і мирних жителів.

УНІАН розповідає, що відбувається в Маріуполі в понеділок, 30 травня 2022 року:

Раніше повідомлялося, що російські окупанти вантажать українську рулонну сталь на російське судно, яке напередодні зайшло у порт Маріуполя.

Відео дня

Вас також можуть зацікавити новини:

15:54 Сьогодні ми особисто завітали до штабу допомоги переселенцям з Маріуполя "ЯМаріуполь", у Києві за адресою Антоновича 39.

15:24 Героїв "Азовсталі" не вивозили до Чечні, це дезінформація з боку Росії, більше нічого зараз поки невідомо, - Сандра Кротевич, сестра майора Богдана Кротевича, начальника штабу, першого заступника командира полку "Азов"

14:59 Дружина захисника "Азовсталі" не бачить активних дій Червоного Хреста у перевірці умов, за яких перебувають українські бійці. "З приводу Червоного Хреста зараз я не бачу активних дій від цієї організації. Я навіть не отримала відповіді на запитання, коли мені дзвонив представник Червоного Хреста, чи Червоний Хрест знаходиться в тих місцях, куди забрали наших чоловіків. Поки що мені невідомо. Мені хотілося б, щоб такий представник там знаходився, перевіряв умови, чи дотримуються (рос. - Ред.) Женевські конвенції", - розповіла дружина бійця полку "Азов" Наталія Зарицька.

13:40 Родичі захисників Маріуполя, яких евакуювали з Азовсталі, не мають зв'язку з ними. Військові або зовсім не дзвонять, або не повідомляють подробиць. Про це родичі українських бійців розповіли CNN. Так, дружина морського піхотинця, який зазнав тяжкого поранення при обороні заводу, каже, що спілкувалася з чоловіком ще в середині квітня.

13:12 У знищенні Маріуполя є дві складові – холодний розрахунок та емоція. У Маріуполі було зосереджено 8% економіки та експорту України. Росія свідомо знищила промисловість та інфраструктуру. Наслідки цього наша держава буде відчувати багато років навіть після деокупації міста. Стрімкий розвиток Маріуполя та контраст на фоні занепаду окупованого Донецька та малих міст в самій росії розбивали путінську пропаганду на сході України. Також прикладом знищенного Маріуполя росіяни хотіли зламати потужний спротив інших українських міст.

Яка ситуація в Маріуполі 30 травня: головні новини в місті за сьогодні

12:33 Військова контррозвідка СБУ зірвала спецоперацію фсб із дискредитації ОБСЄ

12:09 Хроніки геноциду у Маріуполі. Оцінка вбитих російською армією може значно збільшитися.

11:40 У Маріуполі загинула полтавка Наталія Стребкова. Про це повідомила її донька Ірина Шматко. За її словами, 45-річна Наталя була воєнною полку "Азов". З початку війни перебувала разом із чоловіком у Маріуполі. До початку війни Наталя була діловодом, потім стала медиком. Загинула в ніч на 15 квітня від попадання багатотонного снаряда до бомбосховища.

Яка ситуація в Маріуполі 30 травня: головні новини в місті за сьогодні

11:13 До Маріуполя прибув віце-губернатор Санкт-Петербурга Валерій Пікальов для "допомоги у відновленні міста". І найважливіше, було підписано угоду про наміри – петербуржці займуться відновленням Центрального району Маріуполя. Петербуржці, чекаємо, виїжджайте.

Яка ситуація в Маріуполі 30 травня: головні новини в місті за сьогодні

10:40 У Маріупольському торговому порту окупанти продовжують розвантажувати українську рулонну сталь/металопрокат, - радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

10:09 Українські захисники на півдні знищили командний пункт ворога. "Знищено пункт управління безпілотними розвідниками та командний пункт одного з ворожих підрозділів", - повідомили в Оперативному командуванні "Південь". Більше про втрати рашистів на півдні - у звіті.

Яка ситуація в Маріуполі 30 травня: головні новини в місті за сьогодні