В Україні потрібно побороти вибірковість щодо проходження служби, вважає Юрій Федоренко / колаж УНІАН з фото "УП" та скріншоту

В Україні триває мобілізація 2023-2024, і в нашій державі потрібно побороти вибірковість.

Перед законом всі мають бути рівними, поділився думкою командир роти ударних БПЛА 92-ї окремої штурмової бригади ім. кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко в ефірі каналу "Еспресо". На думку воїна, українці мають розуміти, що навіть після перемоги Росія нікуди не дінеться, і згодом росіяни намагатимуться повторити щось подібне (знову можуть атакувати Україну, - Ред.).

"Нам потрібно побороти вибірковість. Є закон, і перед законом мають бути рівні всі. Наразі в цьому напрямі ведуться конкретні кроки, починаючи з заміни голів центрів військової комплектації, які не були чесні, і завершуючи впорядкуванням законодавства… в Україні має бути підхід до проходження військової служби й військової підготовки за принципом Ізраїлю", - вважає співбесідник.

Відео дня

Командир роти ударних дронів підкреслив, що кожен українець має вміти захистити свою державу. При цьому, за словами Федоренка, це не означає, що всі воюватимуть. "…Це значить, що всі будуть мати спеціальні знання, які в разі необхідності допоможуть захистити Україну", - підкреслив він.

Мобілізація в Україні може посилитися - що треба знати сьогодні

25 грудня минулого року Кабмін подав на розгляд Верховної Ради проект закону про мобілізацію, в якому, зокрема, передбачено "закручування гайок" для ухилянтів. 10 січня стало відомо, що документ найближчим часом можуть розглянути нардепи у сесійній залі. 

Заступник очільника парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв говорив, що у законопроекті є низка дискусійних норм, які у фінальній редакції мають бути збалансовані.

Ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий вважає, що Україна може швидко зникнути, якщо люди в тилу не зрозуміють, що мобілізація необхідна.

Вас також можуть зацікавити новини: