Що буде після перемоги України: прогноз / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Олег Жданов назвав шляхи стримування Російської Федерації, якщо вона продовжить проявляти військову агресію після виходу України на кордони 1991 року.

На його думку, їх два - військовий і військово-дипломатичний. У першому випадку Україна може опинитися в такій же ситуації, в якій зараз знаходиться Ізраїль, розповів експерт на своєму YouTube-каналі.

"Це буде збройний конфлікт низької інтенсивності. Він буде складатися зі збройних провокацій на кордоні та обміну вогневими ударами за допомогою різних засобів", - пояснив він.

У другому випадку Україна може звернутися до ООН з проханням ввести збройний контингент для миротворчої операції з розділення протиборчих сторін.

"Вони встануть на кордоні. І будь-який постріл у бік противника - це постріл у бік ООН, це тягне за собою гігантські санкції, практично відсторонення країни з усіх сфер міжнародного співробітництва. Це варіант Північного Кіпру", - додав експерт.

Крім того, Жданов вважає, що влада України може запропонувати країнам-гарантам безпеки створити військову місію, яка розміститься на кордоні.

"Тоді у Росії буде вибір - або війна з цією коаліцією, або санкції від цих країн", - сказав він.

Вихід України на кордони 1991-го року

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що перемогою України стане вихід ЗСУ на кордони станом на 1991 рік.

Однак і після цього Російська Федерація може продовжити прикордонні обстріли і запуски ракет, сказав він.

Також Буданов вважає, що 2023 рік принесе Україні перемогу, а РФ - трансфер влади.

Генерал США у відставці Бен Ходжес переконаний, що Україна може звільнити окупований Крим до кінця серпня.

Вас також можуть зацікавити новини: