Зеленскький відзначив воїнів, які проявили себе найбільше / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що одне з головних завдань Сил оборони на цю зиму - не дати російським загарбникам перехопити ініціативу і укріпитися. Про це глава держави сказав у вечірньому зверненні до українців за підсумками проведення Ставки Верховного головнокомандувача.

"Завдання нашої держави – і зараз, узимку, хоч би як це було складно, – проявляти силу й не давати ворогу перехопити ініціативу, не давати їм укріпитися. Я дякую всім, чиї дії забезпечують саме це для України – нашу можливість робити свої кроки. Хочу сьогодні особливо відзначити воїнів, які проявили себе найбільше – і зараз, у боях і взимку, і цієї осені", - наголосив Зеленський.

Президент додав, що на засіданні Ставки з доповідями щодо оперативної ситуації виступили Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та командувачі, відповідальні за різні оперативні напрямки. "Купʼянськ, Лиман та всі донецькі напрямки, південь. Я дякую всім солдатам і командирам за стійкість, відвагу", - сказав Зеленський.

Відео дня

Війна в Україні - прогнози

Як повідомляв УНІАН, на думку американського видання The Wall Street Journal, на тлі не зовсім вдалого літнього контрнаступу та проблем із поставками західної зброї, Україна змушена перейти до оборони, аби зупинити подальше просування російського агресора. Якщо все складеться добре, Україна зможе знову наступати лише навесні 2025 року.

Вас також можуть зацікавити новини: