Зеленський пояснив, що зараз із оборонними лініями / колаж УНІАН, фото facebook.com/JointForcesCommandAFU, кадр з відео

Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції відповів на запитання журналіста стосовно будівництва фортифікаційних споруд на фронті. 

"Зараз за це будуть відповідати Головнокомандувач та Міністр оборони України. Для цього і робиться аудит. Після того, як його зроблять, ми побачимо слабкі місця. До речі, наскільки мені відомо, що на Куп'янському напрямку, в "Хортиці" (група військ ЗСУ - УНІАН), у нас усе це було зроблено на досить високому рівні. І це береться за приклад для інших напрямків", – сказав президент.

Лінія оборони України: що треба знати

Раніше іспанське видання El Mundo повідомляло, що Україна перейшла до розробки оборонної стратегії. Серед одного з пунктів – будівництво власної лінії оборони, яка буде схожа до тієї, яку використала Росія на Півдні, аби зупинити український контрнаступ.

Відео дня

На думку співробітника аналітичного центру Royal United Services Institute Едварда Арнольда The Telegraph, ЗСУ використовують незвичайну тактику на фронті. Зокрема, Україна утримує оборонні рубежі і одночасно веде контрнаступ в надії знайти слабкі місця, які можуть привести до краху оборонних ліній ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: