Західний експерт висловився про тактику українських воїнів під час війни проти Росії / фото УНІАН

Українські військові на фронті під час війни проти російських загарбників використовують тактику "активної оборони", саме завдяки такій концепції захисники України під час контрнаступу у вересні 2022 року звільнили від ворогів значну частину території Харківської області.

Активна оборона полягає в тому, щоб утримувати оборонні рубежі і одночасно вести контрнаступ в надії знайти слабкі місця, які можуть привести до краху оборонних ліній супротивника, приводить відомості співробітника аналітичного центру Royal United Services Institute Едварда Арнольда The Telegraph. "Один з принципів оборони - це наступальні дії", - підкреслив експерт.

На його думку, підтримка гнучкої лінії оборони дозволить захисникам України не тільки тренуватися, а й забезпечить готовність для контрнаступу, якщо така можливість виникне. "Статична оборона рідко буває гарною ідеєю для військових, тому що вона як би фіксує вашу власну здатність до маневрування", - додав аналітик.

Відео дня

Триває війна в Україні проти РФ - сьогодні це варто прочитати

Колишній командир роти батальйону "Айдар" - ветеран російсько-української війни Євген Дикий, стверджував, що українська держава буде змушене перейти в глуху оборону, якщо американська влада не схвалить виділення Києву десятків мільярдів доларів допомоги на цей рік.

Потім керівник Офісу президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив, що українська сторона не збирається зупинятися на фронті, оскільки проти РФ неможливо вести оборонну війну.

Вас також можуть зацікавити новини: