ЗСУ швидко вчаться застосовувати західну зброю / Генеральний штаб ЗСУ

Важко в навчаннях - легко в бою - це прислів'я якнайкраще підходить сучасній Україні. Поки, правда, нам нелегко і там, і там. Але ситуація стрімко змінюється. 

Про це йдеться в сюжеті проекту FreeДом.

"З квітня підготовку до застосування експлуатації озброєння і військової техніки іноземного виробництва за кордоном пройшли тисячі військовослужбовців ЗСУ", - пише Олексій Резніков, глава Міноборони України.

Причому підготовка, зазначають журналісти, йде в усіх напрямках. У першу чергу українських воїнів зарубіжні інструктори навчають поводитися із західною технікою. "Джавеліни" і "Байрактари" наші військові вже освоїли, тепер настав час для важкої техніки. 

Надзвичайно важливу роль артилерії у сьогоднішній боротьбі розуміють як ЗСУ, так і зарубіжні партнери. Масові поставки "Цезарів", "Хіммарсів", інших гаубиць і артустановок - яскравий тому доказ. Без навчених операторів це все могло перетворитися на купу металобрухту. 

Навчання йде як на наземній техніці, так і на повітряній і навіть на морській. Ті, хто на Заході сумнівався у швидкій навченості українських військових, різко змінив думку, кажуть у Міноборони.

Як розповідав Резніков, навчання українських бійців проходить в Італії, Великобританії, Литві, Польщі, Словаччині, Словенії, Франції та Німеччині. 

Радник голови ОП Олексій Арестович розповів, що британський піхотний вишкіл - один з найкращих у світі, вони запропонували нам готувати по 10 тисяч бійців і робити це системно. 

"Цей підхід укотре показав всьому світу відому істину: Україна робить ставку на людей, Росія - на залізо", - підсумували у сюжеті.

Раніше глава Міноборони Олексій Резніков повідомляв, що на сьогодні ЗСУ вже освоїли артилерійські системи калібру 155 мм М777, FH-70, САУ М109, "Цезар" і PzH 2000, РСЗВ M142 HIMARS, САУ "Краб", а також значна кількість бойових броньованих машин М113, FV-103, Bushmaster, Senator, Mastiff, Husky і Wolfhound.

Вас також можуть зацікавити новини: