На вулицях Донецька можуть початися бої, вважає експерт / фото Вадим Лях

Українські воїни, звільнивши частину селища Опитне Донецької області, наблизилися до поки ще окупованого росіянами Донецька.

Опитне - це крок у бік Донецька, якщо наші захисники закріпляться на досягнутих позиціях, то далі можна говорити про просування в напрямку цього міста, розповів експерт з питань нацбезпеки Іван Варченко в ефірі каналу "FreeДом".

"2 кілометри від Опитного - Донецький аеропорт. І тут для росіян стоїть дуже великий виклик - вони можуть почати зараз битву за Донецьк. Це абсолютно не те, чим РФ годувала своє населення протягом багатьох десятиліть, абсолютно не те, чим вона годувала протягом практично 10 років жителів Донецької та Луганської областей", - поділився він.

Відео дня

На думку експерта, на вулицях Донецька можливі бої.

"Для Росії така близькість до Донецька і можливість бойових дій на вулицях Донецька - це, звичайно ж, буде серйозним ударом, від якого їм інформаційно дуже важко буде оговтуватися", - підкреслив Варченко.

Варто зазначити, що Донецьк у квітня 2014 року захопили проросійські бойовики.

Контрнаступ ЗСУ 2023 - стало відомо про нові успіхи

11 вересня в Міноборони України повідомили, що на Бахмутському напрямку за минулий тиждень Збройні сили нашої країни звільнили від російських загарбників близько 2 квадратних кілометрів території. Крім того, стало відомо, що наші воїни зайняли частину Опитного.

Також сьогодні президент Володимир Зеленський заявив, що українська контрнаступальна операція може прискоритися після того, зокрема, як наша країна отримає американські далекобійні ракети ATACMS. За його словами, вони нам "світять" восени.

Вас також можуть зацікавити новини: