ЗСУ знищили ТОС-1А "Сонцепік" / скріншот

Збройні сили України знищили вже другу російську реактивну систему залпового вогню ТОС-1А "Сонцепік" за два дні.

Повідомляється, що система знищена за допомогою 155-мм самохідної гаубиці M109A6 Paladin на Запорізькому напрямку.

Нове досягнення українських бійців прокоментував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко:

"Цікавий навіть не стільки факт застосування даної САУ, а те, що за минулу добу це вже другий документально підтверджений факт знищення ТОС-1А "Сонцепік". Нагадаю, що вчора так само публікувалося знищення російської ТОС-1А "Сонцепік".

За інформацією Коваленка, згідно з документально-підтвердженими даними, ЗСУ вже знищили сім російських ТОС-1А, а згідно із загальними - понад 10.

"Але цікаво інше... За добу, два знищених ТОС-1А. унікальні системи, які для російських військ на вагу золота і які дуже складно використовувати в зонах з щільним артилерійським вогнем і росіяни, варто визнати, використовували їх максимально обережно. А тепер виникає цілком закономірне питання... Що ж це таке відбувається, якщо "Сонцепіки", над якими росіяни тремтять як над порцеляновим сервізом, стали на сонечку смажиться як омлет? Ах, так, це ж "провальний наступ"! Як же, як же, зовсім забув!" - зазначив експерт.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, загальні втрати Росії в Україні попередньо Уде складають понад 213 тисяч 770 чоловік особового складу. 

Також Росія втратила в Україні: 3901 танк, 7,6 тисяч бойових броньованих машин, 3702 артилерійські системи, 599 реактивних систем залпового вогню, 359 засоби протиповітряної оборони.