Для військових РФ громадяни закуповують все - від спрею від кліщів до дронів / фото REUTERS

Росіяни відправляють своїм солдатам-окупантам їжу, китайські дрони і навіть саморобний спрей від кліщів.

Газета The New York Times з'ясувала, що росіяни купують для потреб своїх солдатів їжу, медичні вироби, прилади нічного бачення і дрони.

Це свідчить як про підтримку кривавого вторгнення в Україну громадянами РФ, так і про недостатню готовність російської армії до ведення війни.

Відео дня

Журналісти NYT розповіли про агента з нерухомості з Нижнього Новгорода Наталію Абієву, чоловік якої-окупант, який воює проти України. Вона доставляла путінським воякам цибулю, картоплю, рації, біноклі, засоби першої допомоги і навіть портативну стоматологічну установку.

За словами Абієвої, вона хоче продемонструвати підтримку російським солдатам в умовах, коли "весь світ підтримує українців".

Так, у статті йдеться, що для російських солдатів купуються такі прилади, як лазерний далекомір Nikon Prostaff 1000 або дрони китайської компанії DJI.

Журналісти повідомили і про випадок, коли група волонтерів з Бєлгорода приготувала для окупантів саморобний спрей проти кліщів, щоб захистити їх від бореліозу.

Перед початком повномасштабного вторгнення в Україну в РФ просувалася ідея її "могутньої армії". Її називали "другою армією світу", але війна проти нашої країни розкрила всю правду.

Раніше засновник команди журналістів-розслідувачів Conflict Intelligence Team Руслан Левієв назвав основні причини провалів армії Росії на війні в Україні. Це погане командування і відсутність вишколу.

Вас також можуть зацікавити новини: