Володимир Путін / фото REUTERS

Засновник команди журналістів-розслідувачів Conflict Intelligence Team Руслан Левієв назвав основні причини провалів армії Росії на війні в Україні. Це погане командування та відсутність вишколу.

Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю "Медуза".

"Зараз операція перейшла до формату локальних боїв. Російська армія вчергове намагається створити оточення на Донбасі. У різні періоди цієї війни російські війська намагалися зробити різного розміру "кліщі". Але жодного реального випадку успіху я не знаю, хіба що "Азовсталь", яку з натяжкою можна назвати оточенням. Щоразу їхні плани провалювалися, - зазначив він. - Зараз вони роблять прорив у Попасній, намагаються замкнути кільце. Все йде до затягування процесу. Мобілізацію проводити не хочуть. Мабуть, тому говорять про закон, який дозволяє підписати контракт, навіть якщо тобі понад 40 років".

Левієв вважає, що без мобілізації російська армія не зможе змінити ситуацію.

"На початку лютого ми очікували, що для Росії все буде набагато успішніше, але через погане командування та відсутність вишколу все розвалилося. Якщо робити мобілізацію правильно, вона може допомогти вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і захопити їх. Якщо робити неправильно, нічого не зміниться та все буде так само  як і зараз. Якщо не дати хоча б місяць-два на підготовку, толку від мобілізованих буде мало", - заявив він.

Нагадаємо, Руслан Левієв розповів. що в російській армії назріває масштабна проблема - там стає все більше "відмовників" - солдатів, які відмовляються їхати на лінію фронту або навіть на кордон.

Вас також можуть зацікавити новини: