Генерал оцінив ситуацію на півдні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські сили створюють передумови для формування плацдарму на лівому березі Херсонської області.

Про це розповів генерал, екс-керівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в ефірі телеканалу FREEДОМ. За його словами, першочергово ЗСУ з'ясовують, де окупанти готові створити потужні укріпрайони.

"Перспектива, що ми будемо замикати не тільки південний напрямок прямо до Мелітополя, але і будемо заходити на лівий берег Дніпра, є: системні висадки десантів, більш потужні формати Сил спецоперацій, які можуть зайти на лівий берег і створити передумови замикання угруповання Запоріжжя-Херсон в цілому", - сказав він.

Відео дня

Генерал зазначає, що лівий берег має серйозне стратегічне значення для звільнення окупованого півдня, тому вкрай важливо виявити вогневі засоби і сили військ РФ на тому боці. Також він повідомив, що загарбники перекинули свої сили з цього напрямку на Запорізький.

"Зараз вони, звичайно, змушені або повертати частково, або додавати резерви, але резервів у противника мало. Вони не можуть підтягнути великі засоби, хоча напрямок є більш стратегічно важливим навіть, ніж східний в цілому. Тому, думаю, що ми розбалансуємо сили противника, знищуємо, і, відповідно, створюємо передумови для формування плацдарму на перспективу", - пояснив Маломуж.

Ситуація на лівому березі Херсонщини: що відомо

Нагадаємо, що нещодавно аналітики Інституту вивчення війни повідомили про ймовірну висадку українських морпіхів на лівому березі.

У Силах оборони півдня сказали, що стверджувати про це, посилаючись на інформацію російських "воєнкорів", рано. Вони зазначили, що однією з цілей українських військ є очищення частини цих територій від окупантів, щоб полегшити життя мешканцям правого берега.

Вас також можуть зацікавити новини: