Корвет розроблятимуть для посилення ВМС України / фото УНІАН

Державним концерном "Укроборонпром" та підприємствами, що входять до складу і відповідають за створення та ремонт морської техніки, розроблено план добудови корвету.

Читайте такожПутін "вже і сам не радий": офіцер США розповів про плани НАТО у Чорному морі

Про це розповів «Прямому» перший заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Сергій Омельченко.

Відео дня

"Але, дійсно, оновлення військового флоту українського є важливим завданням. І йшлося про добудову корвету, який будувався на одному з приватних суднобудівних заводів, який, на жаль, став банкрутом. Але вже розроблено державним концерном "Укроборонпром" і нашими підприємствами, що входять до складу і відповідають за створення та ремонт морської техніки, план добудови цього корвету", - розповів Омельченко.

За його словами, зараз Кабінетом Міністрів розглядається питання, яке саме підприємство і за якою моделлю буде добудовувати цей корвет, виходячи з вимог Військово-морських сил України. Після цього рішення, звичайно, державний концерн готовий приступити до добудови корвету.

Корвет проекту 58250 – перспективний багатоцільовий бойовий корабель, розроблений миколаївським державним підприємством "Дослідно-проектний центр кораблебудування"  для потреб Військово-морських сил України. Розробка проекту була завершена у 2008 році, а будівництво першого корабля почалося у травні 2011 року, спуск на воду спочатку планувався у 2012 році.

Всього було заплановано побудувати до 2026 року 10-12 кораблів проекту 58250, в тому числі 4 повинні були увійти до складу українського флоту 2021 року. Згодом серію було зменшено до 4-х одиниць.

З того часу строки завершення будівництва неодноразово переносилися, у 2017 озвучили намір здати перший корабель у 2022 році.