«Берест» встановлений на новому шасі від «КрАЗ» - 5401НЕ з колісною формулою 4х4 / фото ukroboronprom.com.ua

Отримана внаслідок глибокої модернізації 122-мм реактивної системи залпового вогню бойова машина «Берест» у перспективі може замінити РСЗВ «Град», що перебуває на озброєнні української армії.

Як повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром», бойова машина була розроблена державним підприємством «Шепетівський ремонтний завод», причому в ній використовуються компоненти виключно українського виробництва.

«Берест» може замінити БМ-21 «Град», що перебуває на озброєнні ЗСУ. Використання сучасних цифрових технологій і нове шасі вітчизняного виробництва дають «Бересту» ключові бойові та експлуатаційні переваги. Застосування нової цифрової системи управління вогню дозволяє екіпажу, не залишаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби, зокрема – топогеодезичну прив'язку», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте також«Укроборонпром» визначив ТОП-5 розробок вітчизняного ВПК за 2018 рік (фото)

Згідно з повідомленням, цифрові технології інтегрують «Берест» в систему обміну інформацією на полі бою, що дозволяє розрахунку РСЗВ в режимі реального часу отримувати точні координати ворога, які надходять з дронів, контрбатарейної радіолокаційної системи та інших систем спостереження. Це в рази підвищує точність і ефективність ведення вогню.

Крім того, нова РСЗВ має більш потужний залп – до 50 реактивних снарядів, замість 40 у «Граду».

«Берест» встановлений на новому шасі від «КрАЗ» - 5401НЕ з колісною формулою 4х4. Загалом, «Берест» порівняно з «Градом» має більшу потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію в цифрові системи керування і наведення артилерії, більшу мобільність і вимагає менше часу для відкриття вогню», - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. Шепетівський ремонтний завод є одним із провідних підприємств держконцерну «Укроборонпром», яке працює над зміцненням артилерії Збройних сил України. Саме на цьому заводі ремонтуються й модернізуються ракетні системи залпового вогню «Град», «Ураган» і «Смерч», самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздика», 2С3 «Акація», 2С5 «Гіацинт», 2С19 «Мста-С», 2С7 «Піон», машини управління вогнем артилерії, міномети, засоби управління військами, комплекси протитанкових керованих ракет, виготовляється широкий асортимент запасних частин.