Американські бронемашини Stryker вразливі для кібератак / Ілюстрація - wikipedia.org

В ході випробування модернізованих бронемашин Stryker в Європі американські військові зафіксували кілька епізодів зламу їх бортових електронних систем.

Читайте такожСША відправлять до Європи броньовики Stryker для стримування Росії (фото)

Про це повідомляє N+1, посилаючись на The Drive. Про епізоди кібератак повідомляється у звіті Пентагону щодо програми розробки модернізованих «Страйкерів» та їх випробувань у 2018 фінансовому році.

Відео дня

Військові констатували, що противнику вдалося погіршити функціонування деяких систем. Про якого саме противника йде мова, у звіті не уточнюється. Журналісти припускають, що кібератака могла бути частиною програми випробувань.

Зазначається, що розробка нової модернізації бронемашини Stryker ведеться за замовленням 2-го Кавалерійського полку Армії США в Європі. Машина має отримати нову 30-мм гармату, а також більш досконалі системи управління вогнем, зв'язку та навігації.

Колісні бронемашини Stryker випускаються в США з 2003 року. У стандартній версії техніка озброєна кулеметом калібру 12,7 мм або гранатометами калібру 40 мм. Існує також модифікація з гарматою калібру 105 мм.

Раніше повідомлялося, що в США збираються поєднати танки M1 Abrams зі штучним інтелектом.