Концерн розробив оптико-прицільну станцію нового покоління ОПСН-І / прес-служба "Укроборонпрому"

Держконцерн "Укроборонпром" у кооперації з ПАТ "Мотор Січ" і приватними оборонними підприємствами планує налагодити виробництво українських бойових вертольотів.

Про це гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін заявив під час візиту на запорізьке підприємство "Мотор Січ", передає прес-служба концерну.

Читайте такожВ Україні створили «БТР майбутнього» з дронами та цифровим зв’язком (фото, відео)

"Запорізьким підприємством на сьогодні розроблено програму створення українських бойових вертольотів. Переконаний, що у тісній кооперації із підприємствами авіаційного кластеру Концерну. А також із іншими оборонними приватними підприємствами, можна досягнути якісного результату та створити надійну бойову машину", - зазначив Букін.

Наразі підприємствами Концерну створено дві гіростабілізуючі платформи для вертольотів типу "Мі".

ДП НВК "Фотоприлад" було розроблено підвісний модуль ПМ-ЛКТ, який забезпечує пошук, виявлення, розпізнавання наземних цілей типу танк, бронемашина та інші, а також наведення на них високоточних ракет. У 2018 році цей модуль вже пройшов польові випробування.

Водночас ДП "Ізюмський приладобудівний завод", у співпраці з іншими підприємствами оборонно-промислового комплексу України, розробив оптико-прицільну станцію нового покоління ОПСН-І. Наразі станція проходить перші етапи випробувань, які мають підтвердити її високі технічні характеристики та здатність працювати за екстремальних умов.

«Застосування цих платформ дозволяє здійснювати прицільне наведення керованих ракет ракетного комплексу "Бар’єр-В", розробки ДККБ "Луч", за лазерними каналом із вертольотів, а у перспективі – і з штурмовиків», - йдеться у повідомленні.