Ілюстрація / REUTERS

У п'ятницю, 12 липня, до Анкари (Туреччина) доправили першу партію російського обладнання з протиракетної оборони С-400.

Про це повідомляє Міністерство оборони Туреччини.

"Перша партія обладнання протиракетної оборони С-400, яка закуповується для задоволення потреб Туреччини в авіаційній і протиракетній обороні, почала надходити до Муніципальної авіаційної бази в Анкарі станом на 12 липня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Своєю чергою, початок поставок прокоментували у Міноборони Росії.

"Доставка здійснюється на авіабазу Мюртед в провінції Анкара", - уточнюється в релізі.

Читайте такожСША не будуть застосовувати санкції проти Туреччини через російські С-400 - Ердоган

Нагадаємо, американський телеканал CNBC повідомив, що Сполучені Штати Америки закликають Туреччину відмовитися від купівлі російських зенітних ракетних комплексів С-400 протягом двох тижнів. Інакше Вашингтон погрожує створити Анкарі "великі проблеми".

Раніше Штати неодноразово закликали Туреччину відмовитися від купівлі російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Інакше Анкарі пригрозили "серйозними наслідками": Штати не продадуть Туреччині ані F-35 (американський винищувач-бомбардувальник), ані Patriot (зенітно-ракетні комплекси).

Зазначимо, що міністр оборони Туреччини Хулуси Акар заявив, що Туреччина придбає у Росії зенітно-ракетні системи С-400 через нагальну потребу забезпечити безпеку країни. За його словами, розміщення С-400 в Туреччині розпочнеться в жовтні, а командування ЗС Туреччини пізніше визначить місця їх дислокації.