Прототип «Кармель» виробництва «Ельбіт» / ©bmpd

Управління розробки озброєнь і технологічної інфраструктури Міністерства оборони Ізраїлю вперше показало, як бойова машина майбутнього «Кармель» може виглядати «в залізі».

Читайте такожМіноборони пояснило, чому ЗСУ не отримали нові українські танки

Про це повідомляє блог Центру аналізу стратегій і технологій bmpd.

Відео дня

Відзначається, що мова йде не про одну машину, а про три. Їх творцями стали «Ізраїльська авіаційна промисловість» (IAI), «Рафаель» та «Ельбіт Маарахот». Вежі і системи нові, а в якості бази використовували старий американський бронетранспортер М113.

В основі представленої концепції лежать новітні технології, які забезпечують створення єдиної картини на 360 градусів, отриманої на основі роботи численних датчиків.

В основі ідеї «Ельбіт» лежить застосування системи Iron Vision: інформація виводиться на нашоломні дисплеї, як у сучасних льотчиків-винищувачів.

Прототип «Кармель» виробництва «Рафаель» / ©bmpd

«Рафаель» застосувала «скляну кабіну»: екіпаж отримує інформацію, відображену по периметру бойового відділення.

Інженери IAI мають намір створити системи, які будуть виводити дані як на великі панорамні дисплеї, так і на особисті екрани операторів.

Примітно, що у всіх варіантах машини «Кармель» широка автоматизація дозволила скоротити чисельність екіпажу до двох осіб. У спеціальних гніздах на даху бойової машини можуть перебувати безпілотні літальні апарати, які можна буде запускати в разі необхідності.

Прототипи від компаній «Ельбіт» і «Рафаель» оснащені 30-міліметровими гарматами, що ріднить їх зі звичними бойовими машинами піхоти. Прототип від IAI не має гармати.

Передбачається, що бойова машина надійде на озброєння не раніше ніж через сім років.

Прототип «Кармель» виробництва IAI / ©bmpd